Wat is een kam?

Wat is een kam?

 

kam

 

Een codex is een fysieke opsomming van informatie volgens welke deze kan worden samengebonden. Een codex is gewoonlijk een lijst van cijfers, letters of symbolen; een voorbeeld van een codexvermelding zouden boektekens op een bladzijde papier zijn. Traditioneel werd een codex gebonden in leer en voorzien van een stoffen omslag om de informatie te beschermen.

codexen, nu geschreven in computers, gebruiken symbolen in plaats van fysieke instructies. Dit betekent dat het bindsymbool voor een boek iets anders kan zijn dan een gebonden bladzijde van papier en plastic. In het geval van Internet zou een codex kunnen bestaan uit een reeks cijfers, letters, of een combinatie daarvan. De informatie over de auteurs van een boek, titelpagina’s, auteursrechtinformatie en andere elementen zijn allemaal op deze manier ingekapseld.

Er zijn verschillende soorten bindvariabelen, afhankelijk van de tekst die u gebonden wilt hebben. De informatie over papier en plastic kan op een van de volgende drie manieren worden ingebonden: kambinding, slipbinding, of turn sliding.Bij kambinding en slipbinding wordt elke regel van een document afzonderlijk ingebonden. Een machine zou aparte ruggen maken voor elke pagina tekst. Een machine met een kambinding kan bijvoorbeeld de ruggen voor elk van de eerste drie alinea’s van een boek maken. Indien de eerste twee alinea’s beide “Eerste alinea” in hun titel hebben, zou de kambindmachine deze samenvoegen en samenbinden. Hebben de eerste twee alinea’s echter verschillende namen, dan zou de machine de tekst aan de rechterkant van de uitvoerpassage scheiden. Slipbinden maakt gebruik van plastic lussen om papier te binden. Deze lussen worden door de bindkop samengebonden, zoals een paperclip, en meerdere malen rond het papier gewikkeld, waardoor het papier wordt gebonden en plat blijft.

Nu u weet hoe boeken worden ingebonden, laten we eens beter begrijpen wat een inbindmachine met kam doet. Een bindkam combineert een plastic lus type binding en een kam type binding. De kam wordt aan de inbindmachine bevestigd door middel van een connector. Op deze manier kan de kam zo vaak als nodig worden verwisseld om aan verschillende bindbehoeften te voldoen.

De prijs voor het inbinden met een kammachine is aanzienlijk hoger dan het inbinden met een enkele machine. Kammachines zijn duurder dan een enkele bindmachine. De prijsklasse voor machines die Bindmachines zijn geprijsd minder dan of gelijk aan $ 5000 ligt tussen de $ 250 en $ 3000. machines die zijn geprijsd onder de $ 100 hebben meestal tussen de $ 100 en $ 2000, als een ruwe vuistregel. Anderzijds is de prijs van vrijwel elke inbindmachine zo laag dat van de koper kan worden verwacht dat hij een regelmatige basis voor toekomstig onderhoud en reparaties levert.

Bij het inbrengen van het bindelement, hetzij kammen, hetzij draad, springen, worden deze bindelementen gesloten doordat ze tussen de door de draadbinder gemaakte districten worden geperst. Deze gesloten configuratie maakt het inbrengen en verwijderen van het bindelement veel gemakkelijker. Het nut van kam bindende als alternatieve bindende methode wordt gezien in handelsbeurzen en openbare ruimten op universiteitscampussen. Deze bindsystemen worden gebruikt als een alternatief voor instructeur geleide instructie in cursussen over presentatie en overtuiging.

 

Lees meer:

boerderijwinkel noord brabant 

cadeaupakketten

streekproducten noord brabant