e-learning ambachtelijke opleiding

e-learning ambachtelijke opleiding

bbq

Er zijn verschillende soorten workshops, bijvoorbeeld e-learning ( online training ) en praktische workshops of training.

Werkboeken en audiovisueel materiaal

Werkboeken worden gebruikt om onderwerpen te introduceren en concepten te begrijpen. Geschreven werkboeken kunnen van groot nut zijn bij het onderwijs aan kinderen. Ze bevatten vragen en antwoorden, en bepaalde diagrammen en illustraties om de concepten duidelijk te maken. Werkboeken kunnen ook worden gebruikt voor verschillende aspecten van het textielambacht, zoals patronen, naaitechniek, kabelsteektechnieken, enz. Audiovisuals zijn eveneens belangrijk. Men moet leren films te maken en dia’s te gebruiken om te filmen. Deze vaardigheden kunnen in één cursus worden gecombineerd.

Opleiding textielambachten

Dit kan ook een ambachtsles of een praktijkopleiding worden genoemd. Een textielvakopleiding bereidt iemand voor op het ontwerpen en opmeten van stoffen, wol, zijde en linnen. Ook leert men de verschillende stoffen te verzorgen en de verschillende technieken gebruiksklaar te houden. Voor elke fase van het textielambacht zijn verschillende maten nodig:

Pre-processs

De stof moet worden gebleekt, ontspannen, en vervolgens bestoven met een wijn- of zilverkleurige inkt. Ogen geven meestal ook schaduw aan het werkgebied. Het is van vitaal belang de verschillende stoffen te leren kennen, hoe ze te verzorgen en hoe ze zo nodig te herstellen.

Mechanische schetsen

De voornaamste gereedschappen die nodig zijn voor draperie- en ander textielambachtelijk werk zijn een molen, laden, kleerhanger, ANCE (zelfklevend trekmes en centreerstok), lijmstift, liniaal en passer. Daarnaast is vaak een communicatiemiddel (toetsbord, schrikdoos, enz.) nodig voor de communicatie met de handwerkslieden.

Algemene technieken

Het meeste zware werk wordt meestal gedaan door de moeder van de bruid zelf, of door een ingehuurde deskundige. Draperie is in de eerste plaats een handwerk, dat sterk afhankelijk is van fijne details en observatie. Daarom is het ontbreken van historische voorbeelden vaak te wijten aan het gebrek aan geduld of de vaardigheid van de ambachtslieden.

Om een voorbeeld van een typisch textielambacht te zien, hoeft men slechts te verwijzen naar een gedicht, een geschilderd schilderij of een fysieke beschrijving. Een textielambacht kan niet vanaf de kant van de weg worden aanschouwd, omdat de betrokken media over het algemeen geen fotografie, video of computerbeelden zijn. Fysieke voorbeelden van de gebruikte processen zijn veel informatiever.

Getailleerde doek patronen zijn zeer divers, omdat ze zijn gebaseerd op de menselijke figuur, de natuur, en de culturele mythologie van verschillende Aziatische culturen. Afgezien van de omslag zijn de meeste patronen sterk verdicht, sommige hebben zelfs takken en bollen aan het eind. De patronen bevatten vaak geometrische ontwerpen en worden beschouwd als een van de meest ongebruikelijke van het vakmanschap uit de Renaissance.

Eeuwenlang werd het weven, spinnen en patronen maken van zijde beschouwd als een zeer vaardige discipline. Vandaag de dag zijn er vele reuzen in de textielambachten, waaronder de Amish en de Mennonieten, die dit ambacht over de hele wereld nog steeds beoefenen.

Verbeteringen in de technologie hebben uitzonderlijke moderne ontwerpen voortgebracht. Een van de meest opmerkelijke hiervan is zeker de Rhode Islandousel, die werd ontworpen door James Steeth. Deze sterling zilveren bloemenmolen meet 32 inches in diameter, 25 inches hoog, en 16 inches breed. Hij is uitgerust met zeven bewegende delen: een middenstok, drie volgers, drie BeautyFeeders, en een Butler’s takel.

Zeker de binnen of buiten kan niet worden genegeerd wanneer er een vooruitzicht van het gebruik van planten om drijvende voorwerpen van verschillende soorten. Hier kunnen tuinkransen, lelies, orchideeën, en andere dergelijke orchideeën worden gebruikt om verschillende soorten orchideeën te maken. Naast de verschillende toepassingen voor deze soorten orchideeën, worden ze vaak verkocht en verzonden als mascotte items souvenirs.

De traditionele spreuken gaan tegenwoordig vergezeld van een grote verscheidenheid aan andere soorten pennen, versierde plakbriefjes en het vragen van aanbiedingen, die kunnen bestaan uit geld, traktaties of andere dingen. Inderdaad, mensen gebruiken deze hulpmiddelen nog steeds alsof ze nog in leven zijn!

Lees meer:

BBQ workshop Amsterdam

BBQ catering Amsterdam

BBQ cursus Amsterdam