Is high tea slecht voor je?

Is high tea slecht voor je?

 

industrialisatie, transport en betere voeding, konden mannen en vrouwen meer cafeïne en suiker consumeren en dus meer van hun dagelijkse hoeveelheid. Dankzij het hoge sterftecijfer van de "goede" cholesterol in hun voeding, werd een stijgende theeconsumptie aangemoedigd.

En hier komen we bij de volgende vraag: is high tea slecht voor je? Zijn er gezondheidsrisico's aan verbonden? Bevat het enige vorm van verontreinigende stoffen? Laten we om te beginnen proberen thee met koffie te vergelijken. Het belangrijkste verschil tussen deze twee dranken is dat thee geen cafeïne bevat. Maar thee heeft tal van gezondheidsvoordelen. Hier zijn slechts een paar voordelen van thee:

Ten eerste kan een weinig tot geen kopje thee veel gezondheidsvoordelen hebben. Dit is een groot voordeel voor de Japanners, die blijkbaar grote hoeveelheden thee drinken voor de gezondheidsvoordelen.

Ten tweede gebruikt thee veel minder kruiden dan koffie. Hoewel er een iets hogere mate van cafeïne is, bevat thee veel minder antioxidanten en gezondheidsrisico's. Dit is de reden waarom thee bij veel mensen een kleinere portie inneemt tijdens de lunch dan koffie.

Thee is ook aanzienlijk gezonder in vergelijking met de andere koffiedranken en lijkt bijna perfect te zijn voor ieders gezondheid.

Laten we vervolgens de voeding van thee eens nader bekijken. Thee is een goede bron van mangaan, ijzer en vitamine B6, die allemaal essentieel zijn in iemands dieet.

ijzer is een essentieel mineraal dat het lichaam nodig heeft om zuurstof door het lichaam te vervoeren. Dit voordeel wordt overgedragen aan theedrinkers, aangezien ijzer een ijzersubstituut is dat in de thee wordt aangetroffen.

Aanstaande moeders drinken ook thee tijdens de zwangerschap, omdat het de chemische reactie van de zwangerschap in het lichaam kan verstoren, de calciumproductie kan reguleren en het risico op bloedingen kan verminderen.

Theedrinkers hebben minder kans op longkanker en diabetes type 2. longkanker wordt meestal verkregen door mensen die roken en mensen die niet dagelijks thee drinken. Het drinken van thee helpt longkanker te voorkomen door een snelle verwijdering van kankerverwekkende stoffen uit het lichaam te bevorderen.

De gezondheidsvoordelen van thee zijn talrijk en we weten allemaal dat wat ons lichaam nodig heeft niet altijd mooi is. In de ochtend zouden we waarschijnlijk ongeveer 8 glazen water moeten drinken, maar dan inclusief 8 glazen thee of koffie. De afhankelijke variabele hier is het aantal calorieën voor de drank, niet de voedingswaarde van de thee. Als u diabetes heeft, kunt u slechts 3 kopjes thee per dag drinken, maar maakt u zich geen zorgen, want thee is naar verluidt een goede bron van foliumzuur, een natuurlijk sporenmineraal dat het risico op geboorteafwijkingen kan helpen verminderen.

Hoe zit het met nu de clou is cafeïne, en zeker, we weten allemaal over de risico's van cafeïne door roken en het drinken van alcohol. Met de zwaarlijvigheidsepidemie lijkt het alsof er geen einde komt aan het offeren van onze favoriete cafeïnedranken. Hoewel recente studies aantonen dat thee in feite effectiever is dan koffie als het gaat om het opslokken van cafeïne in het lichaam, is er blijkbaar een ontsnappingsluik naar de cafeïnecrisis: voeg gewoon een suikerdrankje of een reep toe. Een voorbeeld van de laatste is een vers gemaakte karamelfrituur die in feite een behoorlijke hoeveelheid cafeïne-emissies heeft. Andere technieken kunnen zijn om alcoholvrij bier en frisdrank, pretzels of andere soortgelijke calorierijke snacks te bestellen.

Hoewel sommige deskundigen beweren dat het cafeïnegehalte in sommige snacks een belangrijke factor is in hun aantrekkelijkheid, lijken de meeste mensen het erover eens te zijn dat ze niet erg goed voor ons zijn en hun kankerverwekkende effecten onderschatten. Naast cafeïne lijkt light frisdrank het grootste potentieel te hebben om onze gezondheid te schaden, waarschijnlijk vanwege het hoge suikergehalte dat in wezen lege calorieën is.

Opgemerkt wordt dat de zoetstof die in veel dieetdranken wordt gebruikt, kan helpen om het effect van cafeïne en suiker te onderscheiden. Hoewel cafeïnevrije theesoorten beschikbaar zijn, lijkt het erop dat ze niet dezelfde aantrekkingskracht hebben, en daarom is de verkoop lager. De enige factor die de meeste invloed lijkt te hebben bij de keuze voor koffie of thee is het cafeïnegehalte. Blijkbaar worden uit extracten lichtere cups gemaakt waardoor het cafeïnegehalte iets lager is.