Wat is een niet-Italiaanse?

Wat is een niet-Italiaanse?

Tinto

Wat wordt beschouwd als een delicatesse? In de Verenigde Staten wordt het over het algemeen geserveerd aan de dinertafel, maar het wordt ook meegenomen op stranden en bij de brunch. In het buitenland wordt het geserveerd bij formele lunches; je kunt het meenemen op een picknick of een dagje naar een ijssalon. Het wordt ook geserveerd bij het ontbijt, de lunch, het diner en soms als slaapmutsje wanneer gasten bij u thuis komen eten. In Canada wordt het geserveerd op feestjes en aan terrastafels. Wijn wordt beschouwd als een drank die niet onderdoet voor suikerhoudende frisdranken, wat misschien niet is wat u in gedachten heeft wanneer u aan alcoholische dranken denkt. In Groot-Brittannië wordt het traditioneel op feestjes geserveerd als een traktatie bij het ontbijt. Het wordt ook gemengd met thee en genuttigd met toast.

De populaire witte tinto wijnen, rode wijnen en portwijnen worden meestal van druiven gemaakt. De redenen hiervoor zijn talrijk. Ten eerste is het gemakkelijker om in een bepaald deel van de wereld meer druiven tegelijk te oogsten dan in andere delen. Ten tweede moeten we begrijpen dat kleur een zeer belangrijk aspect van wijn is. Dit is het gebied waar veel verschil wordt gemaakt. Mousserende wijnen, bijvoorbeeld, worden beschouwd als een vorm van kunst. Ze zijn vrij duur omdat ze zeer moeilijk te maken zijn en snel moeten worden geconsumeerd.

Elk land heeft zijn eigen wijnindustrie. Naast het maken van wijn, is chocolade ook een favoriet ingrediënt en wordt ook geproduceerd door de industrie waarbij gekeken wordt naar de genetische opmaak van het fruit. Dit zou leiden tot natuurlijke wijnen die een veel betere smaak zouden hebben dan de gewone wijnen die worden gemaakt van gepasteuriseerde producten. Gepasteuriseerde wijnen zijn ook commerciële producten die worden gepasteuriseerd om te proberen ze langer houdbaar te maken.

Elk land heeft zijn eigen wijnagenten die de wijnen van dat land bereiden. Zij moeten ook de wijnsmaak van het land kennen. Dit is de reden waarom een niet-Italiaanse wijn een heel andere smaak zou hebben dan een Italiaanse. Ook zou elk bedrijf een andere handelaar hebben die zich bezighoudt met wijnen uit het ene land naar het andere. Zo gaat alles op grote schaal.

Wijnen worden ook gebruikt als geschenk. Commerciële leitão-wijnen worden soms aan vrienden gegeven op hun huwelijksverjaardag. En natuurlijk ook op verjaardagen! Individuele personen kunnen ook wijngeschenkmanden kopen en deze naar hun vrienden en familieleden sturen. Dit is een zeer persoonlijk geschenk, aangezien de mand bestaat uit verschillende verse vleeswaren, kazen en andere lekkernijen en jam.

Soms wordt het organiseren van een etentje meer als iets persoonlijks beschouwd. Je kunt je erg beschaamd voelen over koken tijdens een etentje, maar je kunt de kegels uit je tas halen en een geweldige tijd hebben. Je hoeft niet het meest geavanceerde kookgerei te gebruiken en je hoeft niet te weten hoe je wijn of desserts moet maken. Maar als je het plezier erin houdt, zul je een geweldige tijd kunnen hebben en hoogstwaarschijnlijk in het proces een aantal zeer heerlijke wijnen proeven.

Lees meer