Wat is biologisch voedsel?

Wat is biologisch voedsel?

Broodjeszaak Tilburg

 

 

 

Een sandwich is een levensmiddel dat in zijn geheel of gedeeltelijk wordt gegeten samen met twee of meer stukken brood. De term is vooral van belang in de Verenigde Staten, waar sandwiches worden gegeten in een toenemend aantal verkooppunten, zoals broodjeszaken, terwijl het in andere landen een basisvoedsel is dat overal verkrijgbaar is.

Terwijl de boterham over het algemeen een verzegeld zakje is, is een open boterham eigenlijk een omhulsel dat kan worden gemaakt met een willekeurig aantal ingrediënten en gewoonlijk wordt gevuld met beleg. In de handel verkrijgbare sandwiches worden vaak met de hand aangereikt en vervolgens in papier, folie of papieren zakjes gewikkeld. Zij worden beschouwd als sociaal voedsel, dat aan tafel gesprekken op gang brengt en op die manier een vast onderdeel van de dagelijkse samenleving vormt.

Hoewel een sandwich vaak als een maaltijd wordt beschouwd, is het in feite een snelle maaltijd die in korte tijd kan worden bereid. Gewoon het rugspek breken, een beetje mosterd, mayonaise of sla toevoegen en de bodem van het brood raken; nu rolt u uw jasje op en voegt u uw kruiderijen toe. De ingrediënten kunnen van alles zijn: mayonaise, zout, peper, salami, tonijn, kaas, ui en nog veel meer. Het broodje wordt vervolgens gesloten met zout, peper en augurkenblikjes.

Er kan een groot aantal verschillende soorten sandwiches worden gemaakt. Alles van een broodje met kippenhart tot een broodje met gehaktbal, tonijn, kanker en zelfs een broodje met garnalen wordt regelmatig klaargemaakt en gegeten. De populairste soort sandwich is de New Yorkse stijl, waarbij de korst zeer dik is en de kaas zeer zacht. Deze sandwich wordt beschouwd als een bekende sandwich voor het carnaval in New York City en wordt in de volksmond ook wel Mole of chilis genoemd.

Een populair ingrediënt in een sandwich is gearomatiseerde kaas. Deze kaas kan, wanneer hij gesmolten is, worden gebruikt als een thermische isolator die voorkomt dat de taart goed afkoelt en hij kan ook worden gebruikt om smaak toe te voegen aan sommige spijzen en hij smelt buitengewoon goed. Maar wanneer het gebruikt wordt, is het over het algemeen eerder voor het carnivoor-genot dan voor diegenen die proberen gewicht te verliezen.

Een waarschuwing is hier op zijn plaats voor generieke merken van dit soort kaas. Bij één gelegenheid heb ik ontdekt dat een van deze in feite was ontworpen om te misleiden en in feite een gearomatiseerde kaas is met dezelfde naam. Maar voedsel is net zo belangrijk als plezier en soms moeten we allemaal iets gezonds vinden om aan ons boodschappenmandje toe te voegen.

Naast de smaak van de regionale gemeenschappen en de ingrediënten van de kazen, is een ander doel van het toevoegen van deze ingrediënten aan uw boodschappenmandje ervoor te zorgen dat wat u koopt vers en van hoge kwaliteit is. Zoek naar het In Dubious Taste-etiket op de verpakking en zoek naar een certificeringsteken dat bewijst dat het genoemde en gepatenteerde product volgens traditionele en welbekende methoden is vervaardigd.

Dit brengt ons bij de vraag wat biologisch voedsel precies is. Om ons voedsel als biologisch te kunnen bestempelen, moet het over de hele lengte en breedte van de productie voldoen aan een strikte reeks beginselen en regels. De biologische productie wordt bepaald en beheerd door gemeenschappen die deelnemen aan duurzame landbouw en veeteelt.

De natuurlijke en traditionele manier om landbouwbedrijven te beheren en te onderhouden bestaat al zo lang dat het in de wet is gecodificeerd. De vraag naar biologische producten is veel groter dan voorheen door de bewustwording van de ellende van de industriële landbouw en de bekroonde Organic Food & Culinary Schools bieden cursussen aan die certificering in de biologische landbouw opleveren.

Als iemand dat wil, kan hij de certificering verifiëren door online te zoeken op “opinie over biologisch voedsel”. Lokale biologische bedrijven kunnen de certificering ook verifiëren door in de lokale media te zoeken.