De geschiedenis van spinazie

De geschiedenis van spinazie

Fudge kopen

 

 

 

 

 

Het wordt vaak de schat van Kerstmis genoemd en is gemakkelijk verkrijgbaar tijdens de maanden oktober en november. De kleur van het snoepje kan variëren van bijna wit tot lichtroze of blauw. Het snoep wordt gemaakt door suiker te mengen in water of melk. Het mengsel wordt verwarmd en vaak geroerd om ervoor te zorgen dat het goed verwarmd wordt en dit zorgt er ook voor dat het zo luchtig mogelijk is. Als gearomatiseerde suikers kan sacharine worden gebruikt.

Geschiedenis van Fudge

Aangenomen wordt dat Fudge voor het eerst in Jamaica is gemaakt. Het eiland maakt een snelle groeispurt door en daarom is hun lokale productie vrij superieur aan die van andere landen. De Jamaicanen genieten niet alleen van het koken met maar ook van het eten van hun Fudge. Ze zeggen dat het beter smaakt dan kip en vis.

Waarom stinkt het?

Het zoete en romige aroma is te danken aan de gelatine die in het fabricageproces wordt gebruikt. De kleur en de smaak van Fudge zijn afkomstig van dementulines. Sesamzaad, rijst, isabi, gedroogde paddestoelpunten en knoflook worden toegevoegd om diversiteit in het eindproduct te creëren. De meeste snoepjes worden gewoonlijk gecoat met was, ijslollyvormpjes, en gevuld met voedselkleurstof.

De oorsprong van deze lieve Shinchares

Fudge werd ontdekt door de Spaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus in het begin van 1500. Het snoepje bestond echter al duizenden jaren. Het concept van een zoet gebakje bedekt met een sponsachtige spons en gevuld met snoepgoed, was populair in China en Japan. In Europa werd het beschouwd als een delicatesse en werd het overvloedig geserveerd en vooral als ontbijt gegeten. De fudge ontwikkelde zich, zoals vele andere snoepjes, in de Verenigde Staten. In de zuidelijke staten van de VS werd het als ontbijt opgediend. Nieuwe benodigdheden zoals suiker en chocolade werden toegevoegd aan het oorspronkelijke recept dat reeds was opgesteld.

De synthese van Fudge

Fudge bestaat al zo lang dat het een zeer unieke levenscyclus heeft gekregen. In deze levenscyclus worden natuurlijk voorkomende suikers aan de voedingsproducten toegevoegd. De zuivere suikers worden meestal alleen gewonnen uit de vruchten die bij het maken van de lekkernijen worden gebruikt. Daardoor blijft de oorspronkelijke fudge-smaak behouden. In bepaalde culturen worden de resterende suikers dan vermengd met vanille-extract, plantaardig vet, boter en andere aroma’s om tegemoet te komen aan de grote markt van vanilleliefhebbers. Soms worden ook chemische zoetstoffen aan de mix toegevoegd om meer authentieke smaken na te bootsen. De kruisaandacht voor desserts van cakes, brood, gebak en andere uit melkproducten vervaardigde producten zou aan dit additief kunnen worden toegeschreven.

De kruisaandacht voor desserts van gebak, brood, banket en andere uit melkproducten bereide produkten zou aan dit additief kunnen worden toegeschreven.

Andere kunstmatige smaakstoffen zijn boters, acesulfaam kalium (Sunate), acesulfaam kalium ( Olivierols), acesulfaam kalium In tegenstelling tot zwaveldioxide is er geen goedkeuring voor het medisch gebruik van zwaveldioxide of acesulfaam kalium.

Gezondheidsproblemen als gevolg van kunstmatige zoetstoffen

Er zijn steeds meer bezorgde artikelen en blogposts van zowel de medische als andere wetenschappelijke gemeenschap waarin terecht bezorgdheid over de gezondheid naar aanleiding van het gebruik van kunstmatige zoetstoffen wordt geuit.

Kunstmatige zoetstoffen zijn in verband gebracht met beide soorten diabetes – type 1 en type 2. En de potentiële gezondheidsrisico’s van diabetesgerelateerde ziekten blijven toenemen.

Volgens researchidade.org is er een toename van 72% in het risico van de diagnose Diabetes per elke 10 jaar. Andariansaid.com zegt dat enquêtes aangeven dat zo veel alsurydaysper dag (met suiker gevoed) iemands kans op het ontwikkelen van alvleesklierkanker met de helft kan verhogen.

Kunstmatige zoetstoffen zijn in verband gebracht met beide soorten diabetes – type 1 en type 2. En de potentiële gezondheidsrisico’s van diabetes-gerelateerde ziekten blijven groeien.Volgens researchidade.org is er een 72% toename van het risico van diabetes-diagnose per elke 10 jaar. Andariansaid.com zegt dat enquêtes aangeven dat zo veel alsurydaysper dag (met suiker gevoed) iemands kans op het ontwikkelen van alvleesklierkanker met de helft kan verhogen.

Zoals uit de bovenstaande citaten blijkt, heeft suikervervanger niet alleen negatieve effecten op het lichaam, maar kan het ook echte gezondheidsproblemen veroorzaken. En afhankelijk van het soort gezondheidsprobleem waar je risico op loopt, is overschakelen van kunstmatige zoetstoffen op suikervervanger een goede beslissing.

lees meer: